Exhibitions

Rebel Again

Rebel Again”

     2 mei – 4 juli 2016

Het Vliegerhuys, Nieuwstraat 55, 8011 TM, Zwolle

Rebels rule again! Rebellen veranderen onze wereld. Ze dagen uit, ze verstoren en gooien oude systemen overhoop. Ze veroorzaken gespannen en explosieve markten. Wie binnen de lijntjes blijft kleuren gaat het niet redden. Niet op school, niet in het leven. Bedrijven moeten het onverwachte gaan doen, anders gaan ze ten onder. Mensen moeten zich buiten de gebaande paden begeven en weer rebels worden.

Deze tentoonstelling is een hommage aan rebellie. Aan kunstenaars als Bowie en Prince. De werken in deze tentoonstelling laten figuren zien die vrij bewegen in een ongedefinieerd landschap. Kleuren spelen met lijnen en ons oog kan vrij over het doek bewegen. Elk stuk is een manifestatie van onbeteugelde vrijheid.

De tentoonstelling is te zien gedurende de openingstijden van Brasserie Het Vliegerhuys. De tentoonstelling “Rebel Again” loopt van 2 mei – 4 juli 2016.

Kom naar Zwolle op zaterdag 21 mei (18 – 20 uur) of donderdag 23 juni (17 – 20 uur) voor een ontmoeting met de kunstenaar.

Terug naar het portfolio van Jouke Kruijer.

Almost Made It    Longing for a new Day

Meer over mij en eerdere exposities

Jouke Kruijer (Eelderwolde, 1957) schildert zijn lyrisch-abstracte werk in een energieke persoonlijke stijl met sterk gevoel voor lijn en kleur. Zijn naakten zijn soms magisch, soms mysterieus en balanceren op de grens tussen figuratief en abstract.

Momenteel werkt Jouke Kruijer vanuit zijn studio in Amsterdam in het Volkshotel. Hij heeft een internationale oriëntatie, verkopend vanuit zijn werkplaats en in plaatsen als Seattle, Parijs, London en Helsinki. Jouke is grotendeels autodidact en was in de leer bij Peter Schenk en Jiro Inagaki. 

“Wanneer Jouke Kruijer schildert bedrijft hij de liefde, de liefde voor het doek. Passie, tederheid, kleur en kracht in een afwisselend ritme. Vorm wordt vloeibaar en stolt in zijn verf. Kleur en licht veranderen in seizoenen van de ziel” – Peter Schenk.

  • “Greece Happens: Live Art Event” met o.a Bibi Altink, Toon Den Heijer en Anjet van Linge, Monnickendam 2015
  • “Pop-up Expo @Volkshotel”, Amsterdam 2015
  • “Cézanne’s Mountain”, Amsterdam 2015
  • “Surprise in Red”, Zwolle 2015
  • “Transformers” Urban Resort, Amsterdam 2014
  • “Live painting” Streetview, Seattle 2013
  • “Appels and Pairs” Trouwgebouw, Amsterdam 2012
  • “Recent Work” Inagaki Gallery, Japan 2007
Jouke Kruijer

Jouke Kruijer