Workshops

Zelf leren schilderen? In maart start ik weer met een serie workshops.

We doen samen onderzoek naar lijn, vorm en kleur. Het accent zal liggen op het vrij schilderen en tekenen van naakten en landschappen. Ik geef aan waar je op kunt letten, maar WAT je maakt is uiteindelijk belangrijker dan wat je er VAN maakt.

Aantal deelnemers: 5 – 8 (beginners & enige ervaring welkom)
Frequentie: 2 avonden in de maand = totaal 8 avonden (dag week in overleg)
Periode: maart – juni 2016
Tijd: avond nog in overleg
Kosten: € 25/workshop
Aanpak: gebruik eigen materiaal. N.B inzet naaktmodel optioneel.
Plaats: Volkshotel – Studio 2.55 | Wibautstraat 150, Amsterdam

Meld je aan door een bericht te sturen naar: jouke@joukekruijer.nl.

Meer over Jouke Kruijer

Jouke Kruijer (Eelderwolde, 1957) schildert zijn lyrisch-abstracte werk in een energieke persoonlijke stijl met sterk gevoel voor lijn en kleur. Zijn naakten zijn soms magisch, soms mysterieus en balanceren op de grens tussen figuratief en abstract.

Momenteel werkt Jouke Kruijer vanuit zijn studio in Amsterdam in het Volkshotel. Hij heeft een internationale oriëntatie, verkopend vanuit zijn werkplaats en in plaatsen als Seattle, Parijs, London en Helsinki. Jouke is grotendeels autodidact en was in de leer bij Peter Schenk en Jiro Inagaki. 

“Wanneer Jouke Kruijer schildert bedrijft hij de liefde, de liefde voor het doek. Passie, tederheid, kleur en kracht in een afwisselend ritme. Vorm wordt vloeibaar en stolt in zijn verf. Kleur en licht veranderen in seizoenen van de ziel” – Peter Schenk.

Jouke Kruijer

Jouke Kruijer